black decorative triangle
TRIXXO Jobs

Nieuws

Do’s en dont's tijdens online sollicitatiegesprekken
02 april, 2020
Deel via:

In tijden van het corona-virus is het belangrijk om afstand te bewaren. Dat maakt solliciteren voor een job geen eenvoudige opgave. Niet getreurd als jij op zoek bent naar een (nieuwe) job, want gelukkig kunnen we tegenwoordig online solliciteren. Hoe doe je dat nu juist? Wij geven je een paar van de voornaamste tips

Zorg dat je juist geïnformeerd bent voordat het gesprek start

Weet met wie je een gesprek hebt, doe ook eerst onderzoek naar het bedrijf net zoals je bij een normaal sollicitatie gesprek zou doen. Bekijk zeker de website van het bedrijf. Door deze voorbereiding kan je gerichte vragen stellen een de recruiter en kom je geïnteresseerd en enthousiast over.

Dress to impress

Het is niet omdat je niet fysiek aanwezig bent bij de interviewer dat je niet beoordeeld zal worden op je voorkomen. Neem een douche en kleed je netjes aan, zo laat je een goede indruk na. Als je goed verzorgd bent laat je zien dat je het gesprek serieus neemt. Ook je omgeving is belangrijk! Zorg dat je op een rustige plaats zit waar je ongestoord kan praten. Maak dit ook duidelijk aan je gezin.

Bereid je voor op technische moeilijkheden

Start je computer al een poosje voor het gesprek op zodat deze niet onverwacht moet updaten tijdens het gesprek. Check ook of het internet wel degelijk werkt en dat het communicatieplatform in orde is. Zo kom je niet voor onverwachte moeilijkheden te staan.

Zorg voor een professionele profielfoto

Het eerste wat de recruiter van jou ziet bij een online sollicitatiegesprek zijn je gebruikersnaam en je profielfoto. Zorg er dus voor dat deze professioneel zijn. Gebruik geen groepsfoto’s en al zeker geen dronken foto’s!

Lees geen tekst af

Bereid je goed voor op het interview maar lees zeker geen tekst af. Het lijkt ideaal aangezien de interviewer niet kan zien wat je bij je hebt liggen, maar je doet dit beter niet want dit komt ingestudeerd over. Hier zal je op afgerekend worden. Schrijf wat sleutelwoorden op als een geheugensteun indien nodig.

Maak oogcontact

Kijk in de camera! Een grote valkuil bij online solliciteren is dat mensen vaak naar het beeldscherm kijken in plaats van in de camera van hun laptop. Dit kan ervoor zorgen dat je wat verlegen overkomt.

Met deze tips in het achterhoofd ben je klaar voor het online sollicitatiegesprek voor jouw droomjob!

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels