black decorative triangle
TRIXXO Jobs

Nieuws

Werken bij warm weer – zo overleef jij de hittegolf
24 juni, 2019
Deel via:

De hitte blijft voortduren, met temperaturen tot 35 graden en geen wolkje aan de lucht. Ook op het werk is het puffen en zweten. Er worden dan ook volop maatregelen genomen, zo passen vele bedrijven hun werkuren tijdelijk aan. Maar wat kan je nu zelf doen om de werkdag fris door te komen? Enkele tips op een rijtje.

  • Drink voldoende water, logisch. Maar wist je ook dat je best lauw water drinkt en geen ijskoud water. Ijskoude dranken laten de temperatuur in je lichaam immers alleen maar stijgen.
  • Helaas, je bestelt best geen frietjes tijdens de middagpauze. Zware maaltijden doen je lichaamstemperatuur immers extra stijgen. Eet liever licht verteerbare gerechten zoals: salades, rauwkost en fruit. En zorg voor een lekker dessertje zoals een ijsje achteraf, instant zomergevoel!
  • Bespreek je werkschema. Doe het zwaarste werk in de voormiddag en zet de iets rustigere taken in de namiddag op het programma.
  • Hou het hoofd koel: werk je in de buitenlucht, zorg dan voor voldoende verkoeling. Maak je gezicht, nek en polsen regelmatig nat. Zo koelt je lichaam wat af.

En het meest belangrijk – geniet na je werk van een heerlijke zomerse cocktail of een verfrissende duik.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels